Σελίδες

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

QUICHE VOYAGE

 


Προετοιμασία                         Μαγείρεμα

                                                3 μήνες                                             6 μέρες

 

Υλικά

1 ή περισσότερους φίλους από το κοτέτσι μας (όχι αγοραστούς)

Φρεσκοκομμένα  εισιτήρια

1 αποξηραμένο χάρτη

8 κιλά βαλίτσες (τουλάχιστον)

100γρ καθαρισμένα γυαλιά ηλίου

Παπούτσια για όλες τις χρήσεις (έτοιμα του εμπορίου)

1 πρέζα εξερεύνησης

Ντελικατέσεν φωτογραφική μηχανή ή κινητό με καλή κάμερα

2 κύβους εκπλήξεων

1 ποτήρι γαλλικό κρασί (Ροζέ)

1 κουταλιά λικέρ Σηκουάνα

250γρ βούτυρο Μονμάρτης 

1 ματσάκι φρέσκες στιγμές

10 κιλά καλής διάθεσης

 

Κις Βουαγιάζ από τον Θοδωρή

Ακολουθήστε πιστά την συνταγή και η γεύση θα σας απογειώσει.

Πρώτα ετοιμάζουμε την τάρτα σύμφωνα με τη βασική ζύμη ταξιδίων. Κοσκινίζουμε τις ημερομηνίες, κάνουμε κράτηση τα δωμάτια και προσθέτουμε τα φρεσκοκομμένα εισιτήρια με το λιωμένο βούτυρο Μονμάρτης. Ανακατεύουμε το μείγμα σε μια ιντερνετική πλατφόρμα εφαρμογών μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσοχή δεν το ζυμώνουμε πολύ γιατί θα βγει γρουσούζικη και τραχιά η ζύμη όταν ψηθεί. Την απλώνουμε σε ταρτιέρα και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι ετοιμάσουμε τις βαλίτσες.

Έπειτα την ψήνουμε στους 180οC στον αέρα, μεσαία σχάρα και την ελέγχουμε από το παράθυρο.

Για τη γέμιση της κις βουαγιάζ, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τους φίλους από το κοτέτσι μας. Τους σβήνουμε με ροζέ γαλλικό κρασί. Σε  ένα μπολ βάζουμε τα παπούτσια για όλες τις χρήσεις, την ντελικατέσεν φωτογραφική μηχανή, τον αποξηραμένο χάρτη και τα γυαλιά ηλίου. Προσθέτουμε τους κύβους εκπλήξεων, την πρέζα εξερεύνησης, το λικέρ Σηκουάνα και όλη την καλή διάθεση. Ρίχνουμε μέσα και τους ψημένους φίλους μας κι ανακατεύουμε με το σύρμα ανακαλύψεων, γέλιου και διασκέδασης μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά. Έπειτα τοποθετούμε τη γέμιση πάνω στην τάρτα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Στο τέλος ψιλοκόβουμε τις φρέσκες στιγμές και τις βάζουμε εδώ κι εκεί στην κορυφή της γέμισης ώστε όταν ψηθεί η κις να κάνουν μια όμορφη κρούστα αναμνήσεων. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για τουλάχιστον 6 μέρες. Αν χρειαστείτε περισσότερες, χαμηλώστε την θερμοκρασία και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.

Αφήστε την να κρυώσει και σερβίρετε την με πύργο σαλάτας του Άιφελ.

 

Bon Appetit

 

Για έξτρα νοστιμιά και εξτραβαγκάζ εμφάνιση μπορείτε να προσθέσετε φύλλα χρυσού από τους κήπους των Βερσαλλιών. 

                                                                                                                        Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου